torsdag 20 november 2008

Tävling!


Ni har kanske redan märkt det. Deckarsystrarnas förkärlek för tillvarons mer stukade individer, bland våra hjältar finns ju t ex Denise Minas Maureen från Garneth Hill -trilogin, Åsa Larssons både sköra och starka åklagare Rebecka Martinsson och Tawni O’dells ofrivillige familjeförsörjare Harley i Avvägar.

Ytterligare en lite trasig hjältinna är Camille Preaker i boken ”Vass egg” av Gillian Flynn. Camille är reporter på Chicago Daily Post och har nyligen skrivits ut från psyket. Hon har nämligen problem med självskadebeteende, och ristar tvångsmässigt in ord i huden. När hennes chef vill att hon ska lämna Chicago för att göra ett jobb i den lilla stad där hon är född accepterar hon och beger sig till Missouri. Och jobbet, ja det består i att bevaka mordet på en ung flicka. Men tillbaka i sin hemstad kan Camille inte bara arbeta utan måste också konfronteras med sitt eget komplicerade förflutna, sin iskalla relation med den avståndstagande modern och sorgen över sin döda syster. Ytterligare ett mord begås och det blir allt tydligare att det finns ett samband mellan Camilles bakgrund och morden på de två unga flickorna.

Vass egg är en väldigt spännande och välskriven bok. Lillasyster gillar förstås hjältinnan skarpt, men boken har också andra företräden som ett bra språk och en juste intrig. Författaren Gillian Flynn säger själv att hon fått sin inspiration från Agatha Christie, men Lillasyster tycker nog att boken påminner mer om just Denise Minas böcker. Hur som helst, den här boken har fått alldeles för lite uppmärksamhet tycker vi. Men, Deckarsystrarna gör nu sitt bästa för att ändra på detta genom att ge dig chansen att komma över ett exemplar genom att delta i vår enkla och trevliga tävling.

För att delta måste du svara på tre enkla frågor;

1. Vilken kvinnlig författare gillar systrarnas Dalmatiner?
2. Vad heter den trötte turkiske kommissarien med åtta barn som Lillasyster tipsar om?
3. Vad är det som är så speciellt med Jens Lapidus kommande bok? (ett tips, detta svar finns inte i bloggen utan får sökas upp på egen hand).

Maila ditt svar till Deckarsystrarna@gmail.com innan den 1 december så deltar du i utlottningen.

3 kommentarer:

Bokmoster sa...

Hej, vilken fin blogg! Deckare och systrar, vad mer kan man begära liksom? ;-)

Deckarsystrarna sa...

Tack så mycket! Vi tar stolt åt oss av berömmet! :)

Anonym sa...

Jag har mailat er :-).