söndag 9 november 2008

Lillasysters farsdagstips!

Idag är det fars dag och det är klart att pappa ska ha en deckare. Om det nu inte vore för att vi inte har någon tradition att fira fars och mors dag i vår familj. Jag vill minnas att vi fick lära oss att detta var högtider som skapats av samvetslösa affärsmän som ville tjäna pengar. (Jag inser att det låter som om våra föräldrar var väldigt mycket vänster när vi växte upp, men det var dom faktiskt inte alls. Vi vet fortfarande inte vad vår far röstar på trots ihärdiga påtryckningar genom åren…)

Hur som helst är det förstås trevligt att ge bort en riktigt bra bok till pappa och här kommer lillasysters tips för dig som är ute i sista minuten;

"Den som dödar draken" av Leif GW Persson. Otäcke kriminalkommissarien Evert Bäckström får blomma ut fritt i denna bok. Det är elakt, sarkastiskt och väldigt väldigt kul.



Vad som helst av Dennis Lehane för att han är så bra. Storasysters favorit är "Patient 67", lillasyster gillar det mesta, men varför inte "Ingenting är heligt" som nyligen kommit på pocket. Knepig far och dotter relation där förresten.





Övertyga pappa om att skräck är kul. Tvinga honom att läsa "En hjärtformad ask" av Joe Hill. Avdankad rocksnubbe i medelåldern köper ett spöke på e-bay. Det är genialt. Dessutom skrivet av Stephen Kings son. Kan det bli bättre?



/Lillasyster

Inga kommentarer: