onsdag 8 juli 2009

Blogga bör man…


Alltså detta med att blogga, det är ju lite speciellt. Det är som att…förbinda sig att göra något. Man tar på sig ett ansvar. Och när man inte kan leva upp till detta ansvar så känns det ju inte så bra. Vi har inte skött vår blogg. Vi borde skämmas. Och det gör vi såklart också. Det känns lite som när man skolkade på gymnasiet. Ju längre man höll sig borta från lektionerna, ju svårare att återvända. Men, nu ska det bli ändring (precis som på gymnasiet…host).

Hur som helst. Det är sommar, det är semestertider och igår fick jag en låda med 17 stycken sommardeckare (nej, det var 16 förresten, den 17:e boken hette något i stil med potatisskalspajklubben på Jersey och fick Dalmatinern att rynka på näsan). Det är en underbar känsla och stå där med en hel massa böcker och inte riktigt veta var man ska börja. Och det blev ett svårt val, men först ut blev John Connolly’s ”The lovers”. Men, den är på engelska och kommer att ta lite längre tid att läsa. Därför ber jag att få återkomma om just denna. Istället så blir det ett snabbt boktips som rör en av de deckare som jag gillat allra mest i år. ”Till skogs” av Tana French. Till skogs är helt enkelt en ovanligt bra bok i spänningsgenren. Den handlar om kriminalassistenten Adam Ryan som utreder ett brutalt mord på en tolvårig flicka som begåtts i det område där han själv är uppväxt. Vad hans kollegor inte känner till är att Adam många år tidigare försvann i skogen tillsammans med två vänner. Adam återfanns darrande, med skorna fulla av blod och utan minsta minne av vad som inträffat. Hans två vänner är fortfarande spårlöst försvunna. Boken väver samman nutid med dåtid och det är spännande, välskrivet och lite solkigt och svårmodigt. Precis som vi gillar det. Den här boken är faktiskt sjukt bra och förtjänar massor av läsare. Och den finns på pocket. Köp den idag!
/Lillasyster

4 kommentarer:

Boktoka sa...

Ja skäms! :-)

Nä blogga ska man göra om man har lust. Men jag är väldigt glad om ni gör det. Gillar specialiserade bloggar och hoppas stort på er!

Bara en fetknopp sa...

Har också läst "Till skogs" och den var en riktig "pageturner". Håller med om den svårmodiga atmosfären. Gillade också att allt inte stor fullständigt klart när man läst sista sidan. En del frågetecken kunde man fortsätta grubbla på lite till.

Deckarsystrarna sa...

Boktoka; Tack för uppmuntrande ord :) Det är roligt att veta att någon faktiskt läser och uppskattar det man skriver.

Kerstin-Marie; Tana Frenchs uppföljare, "The Likeness" finns i min ack så stora "att läsa" hög. Ser verkligen fram mot den.

Syster Värst sa...

Roligt att ni bloggar igen - jag har saknat det!
Jag måste passa på att slå ett slag för "Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap" av Mary Ann Shaffer - det är ingen deckare, men när jag läste den i våras tyckte jag väldigt mycket om den. Den handlar om Guernsey precis efter andra världskriget med tillbakablickar på den tid ön var ockuperad av Tyskland - en charmig berättelse med en historisk vinkling, som, åtminstone jag, tycker är ovanlig för att handla om den tiden.