tisdag 9 december 2008

Välj resekompisar med omsorg!

Res aldrig utan en bok! Du vet inte när du blir sittande i 14 timmar på Frankfurts pittoreska flygplats nästa gång…

Själv packar jag väskan för 8 dagar på Jamaica. Även om jag ska erkänna att kultur inte blir huvudfokus (tänk paraplydrinkar och tennislektioner) packar jag självklart en trave böcker:

”Sommardöden” av Mons Kallentoft. Uppföljaren till ”Midvinterblot” och om snacket stämmer en av säsongens bästa deckare.

”Vredens änglar” av Joyce Carol Oates. Ja, ja, ja, jag vet. Kanske är den här boken inte en deckare, eller skräckis, men det bryr jag mig inte om. Det är ju ändå min blog, typ. Den verkar i alla fall läskig och Oates är ju dessutom bara bäst.

”Fri” av Natsuno Kirino . Japansk thriller om några kvinnor som arbetar på en snabbmatsfabrik. Vem vet vad som hamnar i den plastförpackade yakitorin?

/Storasyster

2 kommentarer:

Bokmoster sa...

Nej, res för tusan aldrig utan minst en bok! Böckerna måste ägnas lika minst lika stor uppmärksamhet som vilka kläder man packar ner. Och du har gjort ett spännande val, tycker jag.

Anonym sa...

Du har så rätt så.. Många timmar på trista flygplatser har det blivit under åren, utan annat sällskap än den obligatoriska Renklämman att gnaga på - URK...